1 jaar na 22 maart: West-Vlaamse agente was als eerste in Maalbeek

21/03/17 om 09:48 - Bijgewerkt om 11:10

"Binnen de politie wisten we: het kan niet anders dan dat er ooit een aanslag in Brussel gebeurt. Iedereen hoopte dat het niet tijdens zijn shift zou zijn. Maar op 22 maart had ik prijs..." Inspecteur Kaatje (29) uit Brugge was vorig jaar als een van de eersten ter plaatse in metrostation Maalbeek, luttele ogenblikken nadat Khalid El Bakraoui er zich in de middelste van drie stellen had opgeblazen.

Eén jaar na de aanslagen is het opmerkelijk rustiger in Brussel, zegt Kaatje, die wegens terreurniveau 3 niet herkenbaar in beeld mag. "Soms gebeurt het nu dat we twee uur niets op onze radio horen, terwijl we vroeger van de ene naar de andere plaats moesten hossen. Zijn de mensen bang? Heeft het te maken met het afgenomen toerisme? Ik kan er mijn vinger niet op leggen. Maar voor ons is dat niet fijn. Zo is het lastig wakker blijven tijdens een lange nachtdienst..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!