1.200 enthousiaste deelnemers voor champagnewandeling in De Panne

De champagnewandeling werd feestelijk afgesloten op het strand van De Panne. © MVQ
Redactie KW

De vierde editie van de champagnewandeling in De Panne was een stevige wandeltocht van meer dan acht kilometer die feestelijk werd afgerond op het strand. Een unieke en uiterst succesvolle manier om De Panne toeristisch te promoten, want 1.200 deelnemers schreven zich in.

Het originele idee groeide vier jaar geleden bij enkele mensen van de dienst Toerisme en het eerste evenement startte voorzichtig met één wandeling en 210 deelnemers, maar elk jaar ging het crescendo… Om de grote toeloop van deelnemers aan te kunnen, werd het evenement dit jaar gespreid over twee dagen, maar ook nu waren alle plaatsen snel uitverkocht. Vanuit heel België en Frankrijk zakten mensen af naar De Panne om de toeristische toppers van deze parel aan de kust op een heel aparte manier te ontdekken. De Franse champagneboeren lieten twee dagen lang de kurken knallen en de gasten mochten proeven van hun beste champagne. Het culinaire festijn kon al niet meer stuk toen er bij het aperitief drie soorten oesters werden geserveerd.

Na een stevige wandeling door het Westhoekreservaat wachtte het voorgerecht bij de Emile Verhaerenlaan. Aan het gemeentehuis konden voorbijgangers de verleidelijke geuren van het hoofdgerecht opsnuiven en in de Dumontwijk werd in de tuin van het Park Hotel het kaasbordje geserveerd. Op elke locatie zorgden diverse artiesten voor de muzikale sfeer met de nodige afwisseling: saxofoonklanken bij het aperitief, wat verder folkmuziek, in de tuin overhaalde de accordeonist de gasten om schlagers mee te zingen en op het strand schalden de klanken van een leuke retromuzikale truck tot over de golven van de zee. Als afsluiter was er een fijn dessert met koffie op het strand, waar het feest nog tot in de late uurtjes duurde.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier