1.159 LED-lampen voor kansarme gezinnen in Roeselare

Met de actie konden heel wat gezinnen geholpen worden. © (Foto SB)
Philippe Verhaest

In het kader van de actie LED’s Save the Planet zijn liefst 1.159 ledlampen aan de man gebracht bij kansarme gezinnen.

Het initiatief liep in samenwerking met Transform3/ecoFoundation en werd ook in Veurne, Tielt, Kortrijk en Brugge georganiseerd.

“LED-lampen verbruiken tot 90 procent minder energie dan klassieke gloeilampen en gaan liefst twintig keer langer mee”, zegt schepen

Michèle Hostekint (SP.A). “Helaas is de aankoopprijs van deze energiezuinige én milieuvriendelijke lampen voor veel gezinnen die in armoede leven een struikelblok. Daarom schenkt LED’s Save the Planet per aangekocht LED-lamp een gratis exemplaar aan een kansarm gezin.”

Alle gratis lampen worden door de Energiesnoeiers verdeeld bij kansarme gezinnen. In het totaal kunnen in Roeselare 1.159 LED-lampen geschonken worden, goed voor 4.740 euro.

De Energiesnoeiers werden in 2010 opgericht en focussen zich op energiescans en het promoten van het sociaal dakisolatieproject van de provincie West-Vlaanderen. De Energiesnoeiers is elke donderdag van 8.30 tot 12 uur te vinden in het Welzijnshuis in de Gasthuisstraat 10. Alle Roeselarenaars kunnen er zonder afspraak terecht. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier