1.051 vinken strijden om nationale zangtitel in Langemark

Redactie KW

Heel wat vinkenliefhebbers trotseerden zondagmorgen het gure weer om langs ‘de reke’ te gaan zitten.

Zondagmorgen startte om 9 uur het Belgisch kampioenschap vinkenzang in Langemark en Boezinge. Zes vinkenmaatschappijen uit het gewest Ieper bundelden de krachten om het BK te organiseren: De Kaaivink uit Ieper, Sint-Filip uit Vlamertinge, De IJzervink uit Boezinge, De Vrijbosvink uit Langemark en De Poelvink uit Poelkapelle. Er daagden 1.051 vinken op. “We hadden gehoopt op 1.500 vogels, maar de regen heeft daar anders over beslist”, zegt Gino Welvaert van de Algemene Vinkeniersbond (AVIBO).

“De Diksmuidseweg tussen Boezinge en Merkem was sinds 6 uur ‘s morgens afgesloten voor de vinkenliefhebbers. De vinken stonden er in een lange rij opgesteld en kregen van 9 tot 10 uur de kans om het beste van zichzelf te geven. Wie de meeste suskewiets zong, won en dat was uiteindelijk de vink Pootje van Katrien De Wambrasie uit Oudenaarde met 1.075 liedjes. Op de tweede plaats eindigde Ronny Lidou uit Gits met 1.072. Derde was Mariette Baekalandt uit Wingene met 938.”

Na de prijsuitreiking in oc Den Tap in Langemark mochten de winnaars naar een receptie op het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle.

(JL-foto RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier