Samen Sterk zet Rita Tyvaert uit de partij

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Rita Tyvaert, tot nader order voorzitster van het OCMW in Kortemark, is door haar partijgenoten uit Samen Sterk gezet. Dat bevestigt Firmin Dupulthys, de sterke man achter de partij.

Donderdagavond heeft de fractie van Samen Sterk in groep beslist om Rita Tyvaert niet langer aan boord te houden binnen de partij. Rita Tyvaert kwam als OCMW-voorzitster de voorbije weken ernstig onder vuur te liggen. Een psychologisch onderzoek bij het voltallige rusthuispersoneel wees uit dat ze door haar bemoeienissen zelf aan de basis lag van de onvrede en de wrevel die in het OCMW-rusthuis leeft.

Rita Tyvaert was sinds 2006 bij Samen Sterk, de onafhankelijke partij van Firmin Dupulthys. Eerder was ze raadslid voor CD&V, tot ze ook daar uit de partij werd gezet na een interne twist met schepen Eddy Vansteenkiste – die toen uitmondde in een rechtszaak.

Woensdagavond geeft de OCMW-raad op een persconferentie ook toelichting bij wat eerder deze week binnen de raad werd beslist. Daar volgt wellicht meer nieuws over concrete actiepunten en over de positie van de voorzitster.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 10 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier