‘Sam de Verkeersslang’ wil minder auto’s aan schoolpoorten

Redactie KW

In het Onze-Lieve-Vrouwecollege is maandagmorgen de derde verkeersactie “Sam de Verkeersslang” officieel van start gegaan. De actie vindt plaats naar aanleiding van de Heen-en-weer-week. In heel Vlaanderen nemen 985 scholen met in totaal ruim 230.000 leerlingen deel. De vzw Mobiel 21 wil met de actie iedereen aanzetten om zich veilig en milieuvriendelijk naar school te verplaatsen.

Autodrukte beperken

Elke school die aan de actie deelneemt, stelt een bepaald doel voorop. Het centrale doel is dat tien procent van de kinderen zich op termijn milieuvriendelijker naar school verplaatst. Sam de Verkeersslang is precies een educatief spel dat kinderen wil aanzetten om de autodrukte aan de schoolpoort te beperken, de veiligheid aan de schoolpoort te verhogen en kinderen aan te zetten meer te stappen of te fietsen naar school.

Fietsbelconcert

Mobiel 21 ondersteunt de scholen inhoudelijk. Zo werden dit schooljaar in Brugge en Torhout verkeerseducatieve routes opgezet. In Oostende worden dan weer sensibiliserende initiatieven op het getouw gezet. Tijdens de Heen-en-weer-week worden de deelnemende kinderen ook opgeroepen om een fietsbelconcert te organiseren om de actie extra in de kijker
te zetten.

(Belga/BS)

Meer hierover? Klik op VIDEO. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier