Salons Cortina in Wevelgem definitief in handen van House of Management

Redactie KW

De vennootschap House of Management uit Kuurne beheert met ingang van vandaag het feestzalencomplex Salons Cortina in Wevelgem.

Het management van Salons Cortina gebeurt via de nieuw opgerichte bvba Corex onder de leiding van Rudi Maes uit Kuurne. Hij is ook zaakvoerder van House of Management. Chris Vanneste, die eerder Brasserie Partoe in Roeselare runde, wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse uitbating, terwijl Karl D’Hooghe als chef-kok de leiding in de keuken op zich neemt.

House of Management beheert ook al de Passim Restaurants, Bistro Carbon in Torhout, Kasteel D’Aertrycke en Kasteel Plaisance in Bellewaerde Park in Zillebeke.

Ballroom

Salons Cortina overkoepelt in de nieuwe formule Hotel Cortina, ballroom Escoffier, receptiehall Bocuse, restaurant Pinogri en business & banquet rooms Melvin, Limoges en Sèvres.

Salons Cortina werd in 1968 door de Wevelgemse familie Bijttebier, die eigenaar van de gebouwen blijft, opgericht. Jean-Pierre Malysse en echtgenote Francine Decaestecker, de vroegere utibaters van de Marquette in Marke, maakten de zaak tot een begrip in de regio.

In 2009 ging de zaak over in de handen van de Franse meester-kok Eric Barbier. Hij laat Salons Cortina nu over aan de nieuwe uitbater.

(JPT/CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier