Sabine Vandeputte wordt vaste VRT-correspondente in Nederland

Redactie KW

De VRT zet vanaf januari 2013 radiojournaliste Sabine Vandeputte in als vaste correspondent in Nederland. De uitgeweken Waregemse Sabine Vandeputte zal zowel voor radio en tv als online werken. Dat meldt de omroep maandagavond.

Sabine Vandeputte, geboren in 1964 in Waregem, volgde de normaalschool aan het Paridaensinstituut in Leuven. Ze werkt sinds 1987 voor de openbare omroep, waar ze begon bij de regionale redactie van Radio 2 West-Vlaanderen en het Radio 2-programma “Koffers en co”. Ze combineerde dit een tijdje met schrijven voor Knack Magazine, maar koos na enkele jaren resoluut voor radio.

Brakke Grond

In 1999 en 2000 nam Vandeputte enkele maanden loopbaanonderbreking om te werken als projectleider in het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam. Daarna keerde ze terug naar de VRT. Ze was enkele jaren eindredacteur bij de Wereldomroep en is sinds 2003 algemeen verslaggever bij de radionieuwsdienst.

Uitwisseling

Haar band met Nederland werd nog versterkt door twee uitwisselingsprojecten met de Nederlandse radio in 2007 en in 2010. Ze werkte enkele maanden bij de VPRO in Hilversum, bij BNR in Amsterdam en op de politieke redactie van de NOS in Den Haag.

(Belga, foto VRT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier