Sabbe-penning voor Gilles Gerlo

Redactie KW

De 18-jarige Gilles Gerlo uit Brugge, die momenteel voor Burgerlijk Ingenieur studeert aan de Universiteit Gent, kreeg vrijdagavond de Sabbe-penning uitgereikt. Deze onderscheiding wordt op het Koninklijk Atheneum in Brugge elk jaar uitgereikt aan de leerling(e) die het vorig schooljaar de beste was voor het vak Nederlands.

“Er was ook nog een meisje van Russische afkomst in de running voor de prijs, maar allicht was ik beter in het schriftelijk eindexamen. Dat meisje was echt gepassioneerd door taal, wat ik van mijzelf niet zou durven zeggen. Maar ik probeer toch geen plat Brugs te spreken en ik heb mijn best gedaan voor Nederlands zoals voor elk ander vak”, reageert Gilles.


De avond van de prijsuitreiking presenteerde hij samen met zijn zus, moeder, een leerkracht en een vriend een programma met tekst, film en muziek. Hij nam die avond ook een gitaar ter hand. “Naast voetbal is muziek ook een passie, vooral dan gitaarrock. Eén van mijn favoriete groepen zijn The Arctic Monkeys”, geeft Gilles nog mee. (cgra)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier