Sabam eist fikse schadevergoeding van Harelbekenaar die muziek en films illegaal downloadde

25/01/12 om 17:16 - Bijgewerkt om 17:15

Bron: Kw

Een Harelbekenaar moet zich voor de Kortrijkse rechter verdedigen voor het illegaal uploaden van muziek- en beelddragers. Onder meer de auteursrechtenvereniging Sabam stelde zich in deze zaak burgerlijke partij. De man zette voor de releasedatum een link naar de nieuwe cd van de Kaiser Chiefs. Sabam vraagt een schadevergoeding van tienduizenden euro's. De beschuldigde geeft de feiten toe. "Mijn cliënt was niet uit op winstbejag. Bij de beoordeling moet rekening worden gehouden met het economische onevenwicht tussen de multinational en een gewone arbeider", aldus meester Jan Leysen.

Onder de schuilnaam 'Tuurke' plaatste een Harelbekenaar een link naar de nieuwe cd van de bekende groep Kaiser Chiefs op Rapidshare, een website waarop je bestanden, zoals foto's, films, cd's en dergelijke kunt oploaden. Dat was niet naar de zin van onder meer de auteursrechtenvereniging Sabam. Bij verder onderzoek wer...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!