Ryanair vanaf november vanuit Oostende

Redactie KW

Na de zomer, vanaf november, wil Ryanair van op de luchthaven van Oostende drie keer per week vliegen op Barcelona en Malaga. Volgens de vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen zijn de onderhandelingen met de lagekostenmaatschappij zo goed als rond. Toerisme Oostende, de stad Brugge en het provinciaal toerismebedrijf Westtoer hebben daarvoor vier maanden lang intensief onderhandeld.

In 2003 was Ryanair als eens 4 maanden in Oostende actief met een vlucht op Stansted bij Londen. Blijkbaar was de lagekostenmaatschappij ontevreden over de bezetting, want ze hield het snel voor bekeken. In november laaide de Oostendse interesse van Ryanair plots weer op.

“De onderhandelingen sleepten te lang aan om nog in juni te beginnen,” zegt gedeputeerde voor Toerisme Patrick Vangheluwe. “Ryanair wilde in februari al tekenen. Onze vzw is nu pas opgericht en we willen goed voorbereid zijn. Nu dus twee bestemmingen, drie keer per week. De precieze dagen en uren liggen nog niet vast, maar we verwachten nu snel een akkoord.”

Oostende, Brugge en Westtoer berekenden dat de Ryanairtrafiek 20.000 passagiers per jaar per bestemming kan opleveren. En dat zou goed zijn voor een extra toeristische omzet van vijf miljoen euro voor West-Vlaanderen.

Voor het vastleggen van de dagen en uren van de vluchten vanuit Oostende wil Ryanair nog bedenktijd. Bovendien eisen ze een bezettingsgraad van 75 procent op de vluchten. Anders trekt ‘s werelds grootste lagekostenmaatschappij opnieuw de stekker uit. Het is de vzw Toeristische ontsluiting West-Vlaanderen die de promotie voor de lijn moet betalen en organiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier