Ruziënd koppel vernielt tientallen unieke ramen van Lakenhalle UPDATE

Redactie KW

De voorbije nacht zijn een twintigtal ramen van de Lakenhalle, goed voor vele tientallen brandglasruitjes in lood, door een jong koppel vernield. Over de hele lengte van de Lakenhalle zijn er ramen gesneuveld.

Buurtbewoners die recht tegenover de Lakenhalle wonen, zagen gisteravond omstreeks 22.30 uur een jong koppeltje dat hevig ruzie aan het maken was. Ze waren duidelijk boven hun theewater. De getuigen zagen hoe het meisje plots woedend wegliep, terwijl ze haast systematisch de ramen van de Lakenhalle insloeg. Ze verwondde zich hierbij aan de arm. Er is dan ook bloed teruggevonden op de ramen. Mogelijk hebben camera’s het voorval geregistreerd en kan het koppel geïdentificeerd worden.

Dure grap

Het is niet de eerste keer dat er raampjes stukgeslagen worden, maar dat gebeurde nog nooit op zo’n grote schaal. Het herstellen ervan is duur. Er komt geen bandwerk bij te pas, omdat de deuren waarin de raampjes zich bevinden allemaal unieke handgemaakte deuren zijn, die niet exact dezelfde afmetingen hebben. De ramen moeten dus één voor één gemeten en vervangen worden. Het is ook een hele klus om de juiste kleur van het glas te vinden.

Een oplossing om de ramen beter te beveiligen, is er nog niet. Het Ieperse schepencollege wil dat wel doen, maar de Lakenhalle is een beschermd gebouw. Wijzigingen aanbrengen, is aan strenge regels gebonden.

(PL/BS)


Meer hierover in de Krant van West-Vlaanderen van 27 augustus en in het nieuws op WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier