Ruzie over gratis asfalt voor familie en kennissen van Ledegemse raadsleden

Redactie KW

In Ledegem is er zwaar ruzie tussen burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) en Piet Vandermersch van Open VLD. Onderwerp van ruzie: het gratis uitdelen van gefreesd asfalt. Volgens oppositieraadslid Vandermersch werd het asfalt alleen ter beschikking gesteld van vrienden van de burgemeester. De burgemeester overweegt een klacht wegens laster en eerroof.

In twee straten in Ledegem is het asfalt vernieuwd en werd het afgefreesd asfalt ter beschikking gestld voor het herstel van gemeentelijke wegen en parkeerplaatsen. Maar volgens het oppositieraadslid werd het grootste gedeelte van dat asfalt gratis vervoerd naar ‘de bekende lijst’ met hoofdzakelijk namen van familieleden van de burgemeester en schepenen die het asfalt op privéterrein hebben gebruikt.

,,Niet iedereen kon van dat asfalt genieten. Zelfs de aankoper werd het geweigerd. Maar er werd wel een gemeenteraadslid 2 dagen ter beschikking gesteld om door te geven naar welke privéterreinen het asfalt moest worden gebracht”, stelt Pieter Vandermersch.

Op die manier, aldus de opppositie, is meer dan 8.600 euro weggeschonken. De oppositie overweegt om daarover klacht in te dienen bij de gouverneur.

Ook VLD en SP.A-familieleden

Maar op zijn beurt reageert burgemeester Dochy met een mogelijke klacht wegens laster en eerroof. De burgemeester pikt de beschuldigingen niet. Op de lijst van mensen die gratis asfalt krijgen staan er ook die familie zijn van Open VLD en SP.A-raadsleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier