Ruzie over gebruik van segways in Brugse binnenstad

Redactie KW

UPDATE VIDEO – Het zit er bovenarms op tussen de Brugse schepen van toerisme Jean-Marie Bogaert en de verhuurders van de segways. Een segway is een soort elektrisch step dat heel wendbaar is. Toeristen gebruiken het om op een snelle en milieuvriendelijke manier Brugge te verkennen. Volgens de schepen is het een gevaarlijk toestel en is het niet geschikt voor de smalle historische binnenstad.

In Brugge rijden al twee jaar segways rond. De zaken draaien goed. Volgens de verhuurders kan de stad niets ondernemen tegen hen. Een segway mag in feite op het voetpad rijden. En dan geldt dezelfde wetgeving als voor een fietser of wandelaar. Het kan dus niet worden

verboden.

Te smal

Helemaal verbieden kan de stad inderdaad niet, zegt schepen Bogaert, maar georganiseerde toeristische tochten met de snorrende voertuigen kunnen wel verboden worden. De Segways houden volgens Bogaert alle verkeer op in de smalle straten. In de toerismekantoren zal er alvast geen reclame meer voor gemaakt worden, en er worden geen vergunningen voor georganiseerde tochten meer afgeleverd.

(BDJ/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS. Of klikhier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier