Ruwbouw nieuw station Koksijde is klaar

Redactie KW

De ruwbouw van het nieuwe station van Koksijde is klaar. Het Koksijdse station is bijzonder: het is eigendom van de gemeente Koksijde en niet van de NMBS en het staat op het grondgebied van de stad Veurne.

Aan de Sint-Idesbaldusstraat in Veurne is momenteel de bouw bezig van het nieuwe station van Koksijde. De uitlijning van de toegangswegen, parking en bushalten zijn al duidelijk zichtbaar. Sinds vrijdagavond is ook de ruwbouw van het stationsgebouw afgewerkt. De werken gebeurden in niet minder dan 5 dagen.

De ruwbouw bestaat uit massief hout. “Houtmassief bouwen betekent vooreerst droog en snel bouwen, geen plakwerk en geen droogtijd die de ingebruikname belemmeren,” licht architect Wouter Geldhof toe. Burgemeester Vanden Bussche is er alvast gerust in: tegen de WB-manche Cyclo-Cross en het WK is het station afgewerkt. Het kostenplaatje voor het project bedraagt 1,15 miljoen euro voor het station en 1,3 miljoen voor de omgevingsinrichting. Er is een subsidie van 275.000 euro via Interreg.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier