Ruwbouw AZ Damiaan is af

Redactie KW

De ruwbouw van het nieuwbouwziekenhuis AZ Damiaan in Oostende is zo goed als af. Over twee jaar moet het klaar zijn en dan verhuizen ook alle diensten die nu nog op de oude campus Sint-Jozef gevestigd zijn. Het nieuwe ziekenhuis zal ruim 600 bedden tellen, het wordt meteen één van de grootste in de provincie.

Hoewel het nieuwe ziekenhuis AZ Damiaan nog ver van afgewerkt is, wordt stilaan duidelijk hoe het project er uit zal zien. Op de werf werd in de voorbije twee jaar 70.000 vierkante meter grond uitgegraven en ruim duizend funderingspalen in de grond geboord. De kranen zijn intussen verdwenen en de fase van de ruwbouw is zo goed als klaar.

Een ziekenhuis is een groot complex dat veel energie verbruikt. Daarom is gekozen voor duurzame energiebronnen, zoals regenwater voor het sanitair en boorgat energieopslag voor het verwarmen of koelen.

Tegen de tweede helft van 2012 moet het ziekenhuis in gebruik genomen worden. Tegen dan verhuizen alle diensten van campus Sint-Jozef naar daar. De bouw van het nieuwe ziekenhuis wordt geraamd op 200 miljoen euro.

(ad/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier