Rutger Decloedt (Afro Caribbean) : “Vermiste headliner liep gewoon tussen het publiek”

Redactie KW

Komend weekend vindt het gratis festival Afro Caribbean plaats in Bredene. Vorig jaar vreesde organisator Rutger Decloedt dat de headliner niet kwam opdagen, tot hij de band simpelweg zag feesten in het publiek.

Artiesten die onvindbaar zijn, het is de nachtmerrie van elke organisator, weet ook Rutger Decloedt van Afro C(aribbean). “Vorig jaar hadden we Zion Train als headliner, een Britse dubband die nog niet vaak in ons land te zien was. Normaal gezien zijn de artiesten een tweetal uur voor het optreden ter plaatse, maar Zion Train was nergens te zien. Eerst waren we er nog gerust in, maar hoe dichter we bij het uur van het optreden kwamen, hoe spannender het werd.”

Frontman in het publiek

“Tot ik plots frontman Neil Perch tussen het publiek zag lopen”, gaat Rutger Decloedt verder. “De band had zich niet aangemeld bij de artiesteningang, maar was via het paadje in het park, dwars over het festivalterrein, tot bij het podium gereden. Terwijl de anderen de auto aan het uitladen waren, genoot Neil al van de sfeer. Ze zijn die avond nog heel lang blijven feesten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier