Ruiters reageren tegen beleid provinciaal domein Bulskampveld

Redactie KW

Al geruime tijd worden in het Bulskampveld ruiters en paarden nauwlettend in de gaten gehouden. Onlangs werden de ruiterpaden met dwarsbalken versmald, zodat er voor menners met koetsen geen doorkomen meer aan is. Maar ook voor individuele ruiters leidt die ingreep tot gevaarlijke toestanden.

Nadat enkele maanden geleden al een discussie ontstond over het onderhoud van de ruiterpaden in het Bulskampveld, is de strijd tussen boswachters en ruiters nu in volle hevigheid losgebarsten. Onlangs werden de ruiterpaden gedeeltelijk afgegrendeld met dwarsbalken, zodat er voor menners en koetsen geen plaats meer is. Maar ook individuele ruiters riskeren hierdoor in de gracht te belanden en paarden kunnen zich makkelijk kwetsen aan de balken, die nauwelijks ruimte om te stappen laten…

Onverantwoord

“Ik vraag me af hoe ze nu de beloofde onderhoudswerken zullen uitvoeren”, zegt amazone Elise Verbeke. “Met het goede weer was er veel ruiterbeweging in het bos, maar we zien ons nu genoodzaakt om uit te wijken naar de Vagevuurbossen om zonder ongelukken te kunnen paardrijden…”

Verboden

Wij legden ons oor te luisteren bij gedeputeerde Jan Durnez van de provincie West-Vlaanderen. Volgens hem zijn menners en koetsen altijd al verboden geweest in de provinciedomeinen. “De voorbije maanden werden heel wat dure herstellingswerken aan het ruiterpad Bulskampveld uitgevoerd. Enkele ruiters gaan moedwillig in tegen de provinciale politiereglementen en verlaten enigszins uitdagend het ruiterpad. De domeinbeheerder heeft hen meermaals uitgenodigd voor een gesprek, maar tot nu toe werd daar niet op ingegaan”, aldus Jan Durnez. (Regi)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 17 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier