Ruim 6.500 bezoekers voor derde editie van Trax Festival in Roeselare

Redactie KW

Meer dan 6.500 bezoekers daagden zaterdag op voor de derde editie van het Trax Festival op de GLS-site in Roeselare. Daarmee is het absolute maximum bereikt. Toppers waren vooral Absynthe Minded en The Opposites.

De weergoden waren de organisatoren van Trax Festival alvast goed gezind. De enkele druppels die zaterdagvoormiddag vielen, waren tegen ‘s avonds helemaal verdwenen waardoor het festival in optimale omstandigheden georganiseerd kon worden. Rond de klok van zessen was het Roeselarenaar Pieterjan Maertens die voor de eerste muzikale noten mocht zorgen. Daarna was het de beurt aan Polaroid Fiction en Sir Yes Sir, twee bands die aan de vooravond van hun doorbraak staan.

Maar het was voor de ruim 6.000 aanwezigen vooral uitkijken naar de twee toppers van de avond. Vooral The Opposites slaagden erin om het plein volledig te laten ontploffen. Absynthe Minded deed het dan misschien wel ietsje rustiger aan, muzikaal was het de perfecte hoofdact voor het Roeselaars stadsfestival. Frères Deluxe mochten iets voor twaalven met een stomende set de editie afsluiten. Met meer dan 6.500 bezoekers werd het absolute maximum bereikt. De organisatie was dan ook genoodzaakt om de poorten af te sluiten.

Heel veel blije gezichten dus zaterdagavond. Of we volgend jaar opnieuw zoveel blije gezichten zullen zien bij een vierde editie, valt af te wachten. Mogelijk wordt het festival onder een andere vorm of met andere partners georganiseerd. Wordt vervolgd.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier