Ruim 4.000 lopers op Brugge Urban Trail

Redactie KW

Brugge vormde zondag het decor van de eerste Brugge Urban Trail, een uniek loopenement over 10 kilometer langs en door tal van historische gebouwen.

Ruim 4.000 atleten hebben de kans gegrepen om zondag al lopend Brugge te ontdekken. De deelnemers vertrokken in vier waves van 1.000 lopers. “Een bewuste keuze om het loopcomfort voor de atleten te verhogen”, vertelt Greg Broekmans.

Voor iedereen was het een unieke ervaring omdat het nooit eerder mogelijk was om 10 kilometer door de stadskern te lopen en ondertussen een stukje cultuur op te snuiven. “Zo doorkruisten de lopers al na 1 kilometer het Concertgebouw. Ze liepen door de grote concertzaal. Om de ervaring nog unieker te maken, werd in het Concertgebouw een klassiek concert op een megascherm getoond.”

Het parcours liep onder meer ook door de binnentuin van het Groot Seminarie. De Markt fungeerde als start- en aankomstplaats. “Van de ruim 4.000 deelnemers waren zo’n 1.000 mensen van Brugge zelf. Ook zij waren laaiend enthousiast omdat we hen op deze manier lieten kennismaken met plaatsen waar ze nog nooit eerdere waren geweest.”

De allereerste Belgische Urban Trail vond plaats in Antwerpen op 17 maart. “Momenteel werken we aan het programma van 2014. We willen zeker een tweede editie van de Urban Trail in Antwerpen en Brugge. Mogelijk komen daar nog enkele plaatsen bij, want er zijn wel enkele steden vragende partij”, besluit Broekmans.

(Belga, foto Tom)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van 25 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier