Ruim 21 miljoen euro voor veiligere doorstroming N31 Brugge-Zeebrugge

Redactie KW

Het Vlaams Gewest investeert op korte termijn nog eens 21 miljoen euro voor het veiliger maken van de Brugse expressweg N31. Tot voor enkele jaren was deze weg de gevaarlijkste van de hele provincie, maar nu wordt het beter. Ook vorig jaar al werden twee belangrijke kruispunten volledig ondertunneld en aangepakt. Vanmorgen zei Vlaams Minister van openbare werken Hilde Crevits in Brugge dat er geld is voor de ondertunneling van de kruispunten met de Chartreuseweg en de Albert I-laan.

De N31 Expressweg tussen de Blauwe Toren en de snelweg naar Kortrijk is de belangrijkste verkeersader rond Brugge. Ten zuiden van de stad kruist de grote weg wel 6 andere grote invalswegen naar Brugge. Al jaren is het de bedoeling om de N31 veilig te maken, maar het werk is nog niet af.

Het grote kruispunt naast het bioscoopcomplex van Kinepolis is niet meer van deze tijd. Ondermeer heel wat zwaar vervoer richting Zeebrugge moet hier dag en nacht voorbij. Volgend jaar start de aanleg van een nieuwe ondertunneling en boven de grond komt er een grote rotonde. Kostprijs 18.5 miljoen euro.

Maar deze werken alleen zullen nog niet volstaan. Er komen nog ingrepen op het kruispunt met de Chartreuseweg en nog later op de kruispunten van de N31 met de Legeweg en de Bevrijdingslaan. Ter hoogte van de Tillegemstraat komt een nieuwe fiets- en wandelbrug. Iets verderop, ter hoogte van Lissewege wordt een tunnel van maar liefst 900 meter gepland, maar het zal nog enkele jaren duren voor die er ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier