Ruim 10.000 mensen tekenden petitie van burgemeester Bredene voor BTW-verlaging

Redactie KW

“Met de petitie vragen we een stevige relance van de verschillende overheden in ons land”, zegt Steve Vandenberghe, burgemeester van Bredene. “Een BTW-verlaging op elektriciteit van 21 procent naar 6 procent.”

Zowel online als op straat was de petitie een succes. “Op nog geen 10 dagen werd het vooropgestelde doel van 10.000 handtekeningen vlot overschreden”, zegt Steve Vandenberghe. Ook tijdens de petitie bleek nog maar eens hoe vaak de energiefactuur een enorme hap neemt uit vele gezinsbudgetten. “Onze elektriciteit is sedert 2004 met nagenoeg 40 % duurder geworden. Via samen aankopen van Samen Sterker en maatregelen in de energiesector zijn de gezinnen er samen met de regering in geslaagd deze stijgende trend een halt toe te roepen. Deze BTW-maatregel was het perfecte sluitstuk van dit beleid. Een maatregel met een kostprijs, maar die ervoor zorgt dat de koopkracht van de gezinnen stijgt en er 8.000 jobs bijkomen. In het recente relanceplan werd wél 48 miljoen euro uitgetrokken om de energiefactuur van grote bedrijven te verlichten. Waarom kan dit dan niet voor een basisbehoefte als elektriciteit? Dat begrijpt niemand en verklaart het succes van onze petitie”, aldus Steve Vandenberghe.

Maatregelen voor gezinnen en bedrijven

Woensdag 6 november zitten de verschillende overheden opnieuw samen om werk te maken van een relanceplan voor onze economie. Daarom zal Steve Vandenberghe deze petitie vandaag nog bezorgen aan de premier en vice-premiers. “Langer wachten is geen optie. Vandaag moeten er maatregelen komen voor onze gezinnen en bedrijven. We hopen dat iedereen zal luisteren naar de stem van de meer dan 10.000 ondertekenaars van deze petitie en werk zal maken van de BTW-verlaging. De tijd van politieke spelletjes moet echt voorbij zijn”, besluit Steve Vandenberghe.

(JC)

>> De petitie invullen kan nog steeds: www.verlaagdebtw.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier