Rudy Aernoudt neemt ontslag uit zijn eigen partij LiDé

Redactie KW

Rudy Aernoudt neemt ontslag uit het beheersorgaan van zijn eigen partij LiDé. Hij wil deze Waalse partij, die hij nog maar enkele maanden geleden oprichtte, niet meer steunen als die de extreem-rechtse leden die de partij geïnfiltreerd zouden hebben niet aan de deur zet. Aernoudt overweegt een eigen alternatieve lijst op te richten.

Aernoudt, de gewezen Vlaamse topambtenaar die bekendheid verwierf als de ‘klokkenluider’ in het dossier van ex-Vlaams minister Fientje Moerman, richtte zelf LiDé op om in Franstalig België deel te nemen aan de verkiezingen. Even kreeg hij van Didier Reynders zelfs de derde plaats op de Europese MR-lijst aangeboden, maar na protest van het FDF sprong die samenwerking af.
Nu woedt er binnen LiDé zelf een conflict. De medestichters van LiDé weigerden volgens Aernoudt om Pascal De Roubaix van de Brusselse lijst te halen. Volgens Aernoudt worden de verslagen van de partijbijeenkomst systematisch aan het extreem-rechtse Front National (FN) doorgespeeld. Regelmatig zouden extreem-rechtse aanhangers ook de vergaderingen van LiDé hebben bijgewoond.
“Als LiDé die mensen niet aan de deur zet, dweept het met
extreem-rechts en weiger ik voorzitter te zijn van die partij”, zegt hij.
(Bron : Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier