Rudolf Scherpereel vervangt geschorste Van Quickenborne als burgemeester in Kortrijk

© N-VA Kortrijk
Redactie KW

Eerste schepen Rudolf Scherpereel (N-VA) zal een maand lang het burgemeesterschap van Kortrijk opnemen.

Hij vervangt Vincent Van Quickenborne (Open VLD), die werd geschorst door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Van Quickenborne stopte als federaal minister om burgemeester te kunnen worden in Kortrijk. Afgelopen week werd hij echter een maand geschorst als gemeenteraadslid omdat hij te grote verkiezingsaffiches had geplakt nabij de stembureaus. Wie geschorst is als gemeenteraadslid kan in Vlaanderen ook geen burgemeester zijn.

Daarom wordt Van Quickenborne van 2 januari tot 2 februari vervangen door Rudolf Scherpereel (N-VA). Hij zal het schepencollege voorzitten en de bevoegdheden van de burgemeester waarnemen, laat de ‘Stadscoalitie’ weten. Die voegt er in de mededeling aan toe dat Scherpereel “steeds zal handelen in nauw overleg met Vincent Van Quickenborne”.

Open VLD Kortrijk tekent geen beroep aan bij de Raad van State tegen de schorsing. De partij blijft er naar eigen zeggen van overtuigd dat er niets fout werd gedaan, maar ‘beroep aantekenen werkt niet schorsend en kan bovendien een tijd op zich laten wachten. Daarom heeft het geen zin.’

In Kortrijk werd al snel na de verkiezingen een coalitie gevormd met Open VLD, N-VA en sp.a, tot afgrijzen van CD&V, dat met Stefaan De Clerck het grootste stemmenkanon in zijn rangen telde.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier