RTS uit Zedelgem riskeert exploitatieverbod wegens overlast

Redactie KW

Het openbaar ministerie eist een exploitatieverbod voor de Zedelgemse transport- en betonfirma RTS, die zich voor de correctionele rechtbank in Brugge moet verantwoorden voor inbreuken op de milieuwetgeving.

Zaakvoerder Steven Rotsaert was persoonlijk aanwezig tijdens de pleidooien in de Brugse rechtbank. De gemoederen liepen bij momenten hoog op, vooral dan aan de kant van twee buurmannen die samen liefst 320.000 euro schadevergoeding eisen van het bedrijf dat hen naar eigen zeggen psychisch en fysisch aan de grond heeft gebracht door jarenlange lawaai- en stofhinder.

Naast een schadevergoeding eisen de buren ook een exploitatieverbod tot RTS met alle vergunningen in orde is. De procureur sloot zich volmondig bij hen aan en vroeg de rechter een dwangsom van 500 euro op te leggen per dag activiteit zonder correcte vergunningen. Daarnaast eist hij ook een fikse geldboete.

Jo Goethals, advocaat van zaakvoerder Steven Rotsaert, verzette zich met hand en tand tegen het exploitatieverbod. “Mijn cliënt heeft een vergunning om dag en nacht te werken en doet er alles aan om binnen de grenzen van zijn vergunning te blijven. Er zijn ook geen bewijzen van actuele overtredingen.”

Ten vroegste op 18 december zal de rechter uitspraak doen over de inbreuken op de milieuwetgeving.

(AFr)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier