Roularta Media Group lijdt nettoverlies in 2009

Redactie KW

Roularta Media Group heeft in 2009 zijn omzet met 9,5 procent zien afnemen, tot 707,3 miljoen euro. Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 4,2 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 13,8 miljoen euro in 2008.

Voor 2009 zal geen dividend uitgekeerd worden. Tijdens het tweede semester boekte Roularta Media Group een nettowinst van 6,7 miljoen euro. De omzet daalde tijdens de tweede jaarhelft met
8,1 procent, tot 341,5 miljoen euro.

De omzetdaling was volgens het concern het sterkst voelbaar in de reclame-omzet van magazines en gratis pers, en in mindere mate in de lezersmarkt en de reclame-omzet van radio en televisie. De internet-omzet blijft stijgen.

Om de gevolgen van de crisis te beperken werden zowel in België als in Frankrijk herstructureringen doorgevoerd. Tijdens het boekjaar 2009 werden voor 16,4 miljoen euro herstructureringskosten geboekt.

Ook was er een invloed van netto 2,6 miljoen euro voor waardeverminderingen op titels, provisies voor herstructureringen en de terugname van een uitzonderlijke provisie.

Voor 2010 geeft Roularta Media Group aan dat er “nog altijd weinig visibiliteit is wat betreft de reclamemarkt, hoewel in het eerste kwartaal van 2010 een lichte verbetering merkbaar is”.

“Een conservatief financieel beleid, de gedane herstructureringen en een volgehouden politiek van innovatie moeten zorgen voor een verbetering van de resultaten in 2010”, klinkt het.

Meer hierover in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00. Focus-WTV: nieuws van hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier