Rotolux wint internationale Helioprestige-prijs

Redactie KW

Op 6 november 2008 mocht de firma Rotolux de volgende internationale Helioprestige-prijs in ontvangst nemen. Het betreft hier een prijs voor drukwerk gemaakt in koperdiepdruk of heliodruk.

De prijs werd vrijdag uitgereikt in de prestigieuze bibliotheek van de Automobile Club, op de Place de la Concorde in Parijs. In aanwezigheid van talrijke prominenenten mocht Rotolux NV deze prijs in ontvangst nemen.

Belangen

De Helioprestige wordt jaarlijks uitgereikt door de internationale organisatie PRO HELIO. Deze organisatie werd in 1988 opgericht ter verdediging van de belangen van koperdiepdrukkerijen. Koperdiepdruk wordt voornamelijk gebruikt voor het bedrukken van verpakkingen en voor het drukken van magazines. De leden komen uit diverse Europese landen.

Artistiek design

Een internationale jury kiest uit de ingezonden zendingen de genomineerden. Deze selectie gebeurde dit jaar in Portugal te Porto. De jury stond onder leiding van Professor Eduardo Aires van het departement Design de l’école des Beaux Arts de l’université de Porto. Het geschenkpapier van Rotolux op holografisch papier scoorde heel hoog op het niveau van het artistieke design en op het plan van technische vaardigheid.

ROTOLUX NV is de enige Belgische fabrikant van geschenkpapier. Als kleine onderneming met 15 medewerkers slagen ze er toch telkens in internationaal door te breken met ons papier.

Meer info op www.rotolux.eu of op www.rotalia.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier