Rotary Poperinge plantte 60.000 tulpen voor goed doel langs de Ieperseweg

Redactie KW

De Rotary van Poperinge heeft op een veld langs de Iepersweg maar liefst 60.00 tulpen gepland. Die worden vanaf vrijdag 30 maart te koop aangeboden. Met de opbrengst van deze actie wil het enkele goede doelen in verband met de drugproblematiek steunen.

Op een veld langs de Ieperseweg, net voor de Delhaize, plantte Rotary Poperinge 60.000 tulpenbollen. Vanaf vrijdag 30 maart worden ze daar, en ook ter hoogte van de Poort tot Poperinge in de Europalaan, gedurende veertien dagen te koop aangeboden, elke dag tussen 10 en 20 uur. Met de opbrengst van de verkoop wil het enkele goede doelen steunen.

“Met de opbrengst van onze actie ‘Tulpen groeien, kinderen bloeien’ gaan we net als de vorige keer diverse sociale doelen in eigen regio steunen”, legt voorzitter Hendrik Cherchye van Rotary uit. “Deze keer leggen we de nadruk op de drugproblematiek die ook in onze streek aanwezig is. Zowel preventieve acties als de effectieve begeleidingen krijgen onze steun. Wij willen immers ook voor deze jongeren de garantie op een vrije en verantwoordelijke toekomst zonder drugs.”

De grond werd ter beschikking gesteld door landbouwers Raoul en Stephan Cuvelier. Burgemeester Christof Dejaegher, de Hopkoningin en haar eredame mochten de eerste tulpen van de oogst 2012 in ontvangst nemen.

(AHP/FTMD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier