Roofvogelsilhoutten in haven van Zeebrugge verwijderd

Redactie KW

Onbekenden hebben zo’n 300 roofvogelsilhouetten verwijderd, die op de windschermen in de haven van Zeebrugge hangen. Daardoor zijn de afgelopen dagen al weer tientallen vogels te pletter gevlogen.

Eind augustus hingen vrijwilligers en vogelliefhebbers meer dan 300 roofvogelsilhouetten op de verschillende glazen windschermen, die in de haven van Zeebrugge staan opgesteld. Die moesten verhinderen dat roofvogels, die in de bosjes achter de windschermen komen uitrusten tijdens en trektocht naar het zuiden, te pletter vliegen. Afgelopen weekend hebben vogelspotters vastgesteld dat alle stickers zijn verwijderd.

Dat dat niet is gebeurd door milieu-ambtenaren of plaatselijke overheden, is zeker, want de stad Brugge gaf de toestemming om de stickers te kleven. Vogelbescherming Vlaanderen heeft wel een licht vermoeden. De dag dat de stickers werden opgekleefd, sprak een oudere man z’n ongenoegen over de actie uit tegen enkele vrijwilligers, en sprak hij van “een onnodig circus”. Vogelbescherming Vlaanderen overweegt om een klacht tegen onbekenden in te dienen. Intussen hebben al weer tientallen vogels zich te pletter gevlogen tegen de glazen wanden.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier