Roofmoord Ardooie: met 34 messteken gruwelijk om het leven gebracht

Redactie KW

Uit het onderzoek in de zaak van de roofmoord in Ardooie blijkt dat de weduwe op gruwelijke wijze met 34 messteken om het leven werd gebracht.

De 83-jarige weduwe uit de Roeselaarsestraat in Ardooie is – zo laat het parket van Brugge weten – is door haar overvaller(s) zwaar en brutaal aangepakt. De hoogbejaarde vrouw werd 34 keer met een mes gestoken. Een messteek doorboorde haar long, een messteek in het hart werd het slachtoffer fataal. De vrouw vertoonde ook zware verwondingen aan het hoofd. Uit de autopsie blijkt verder nog dat de overvaller haar heeft geprobeerd te wurgen.

De gruwelijke mishandeling doet denken aan de roofoverval op een echtpaar in Dadizele enkele weken geleden. Daarbij liet een bejaarde man het leven. Volgens de Brugse procureur zijn er een aantal gelijkenissen, maar of er een link is met die overval weet hij niet. In Ardooie werd het slachtoffer volgens het Brugse parket nog zwaarder mishandeld. De man in Dadizele overleed bovendien aan de gevolgen van een hartsstilstand. Al sloten de onderzoekers in Dadizele niet uit dat de man door angst gegrepen werd en zijn hart het door die stress begaf.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier