Ronde van Frankrijk in 2012 naar Roeselare?

Redactie KW

Volgende week wordt in Roeselare een nieuwe wielerclub boven de doopvont gehouden : Roeselare Koerst. De nieuwe club wil niet alleen wielerwedstrijden organiseren, maar ook de Ronde van Frankrijk in 2012 naar of toch minstens door Roeselare leiden.

Roeselare Koerst wordt maandag 22 december officieel voorgesteld in het nationaal wielermusuem op het Polenplein maar de Roeselaarse wielerliefhebbers weten al langer dan vandaag dat in en rond het stadhuis ernstig wordt nagedacht om de krachten te bundelen. De Roeselaarse sportschepen José Debels verzamelde een groep enthousiaste wielerliefhebbers die het plaatje van Roeselare als wielerstad opnieuw zal inkleuren. De eerste doelstellingen van Roeselare Koerst is om een wielerwedstrijd voor dames en wellicht ook voor nieuwelingen te organiseren.

Meer ambitie

Maar Roeselare Koerst is ambitieuzer : hoofddoel wordt de Ronde van Frankrijk in 2012 naar Roeselare te halen. In 2012 zal het namelijk precies 100 jaar geleden zijn dat Rumbekenaar Odiel Defraeye als allereerste Belg de Ronde van Frankrijk won. En dat zou de kansen van de Rodenbachstad om een start of aankomst van een etappe te krijgen aanzienlijk verhogen.

Meer over Roeselare Koerst en over de Ronde-kansen voor Roeselare in Krant van West-Vlaanderen, de Weekbode van vrijdag 19 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier