Ronde Tafel bereidt kerstmaaltijden voor minderbedeelden

De Ronde Tafel bereidt een kersmaal voor in Kortrijk
Redactie KW

In de keukens van Syntra West in Kortrijk maakten leden van de serviceclub De Ronde Tafel vandaag zevenhonderd kerstmaaltijden klaar voor mensen die het niet zo breed hebben. Morgen brengen ze een deel daarvan naar hulporganisaties in de regio Kortrijk.

De andere maaltijden worden door de tafelaars bij de mensen thuis bezorgd. De Ronde Tafel wil zo steun geven aan de mensen in de regio. Dan zie je bij wie de maaltijden terecht komen en zie je dat er ook dicht bij de deur problemen bestaan, aldus Pieter Coornaert.

Al meer dan vijftien jaar kookt de organisatie met kerst voor de armen. Het menu wordt samengesteld met de ingrediënten die ze van sponsors krijgen. Dit jaar is er een pastei als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestaat uit gevulde kalkoen met aardappeltjes en groenten. Daarna volgt nog een stukje confituurtaart als dessert.

Om dit te bereiden krijgen de tafelaars in de keuken hulp van Chef Arthur en twintig professionele koks. Hoewel het vinden van sponsors wat moeilijker wordt, zullen de tafelaars nog vele jaren doorgaan met hun project.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier