Rokersclub Heist last wedstrijd af door rookverbod

Redactie KW

Hebben we gisteravond het einde meegemaakt van de rokersclub ‘De Ware Vrienden’ in Heist? Voor de eerste keer werd een rookwedstrijd afgelast wegens het rookverbod. Maar de deelnemers zijn strijdvaardig en geven niet op. Ze willen een 125 jaar lange traditie verder zetten. Er was een controle aangekondigd, maar de controleurs kwamen niet opdagen in het café.

De Ware Vrienden staken gisteravond nog even symbolisch een pijpje op, maar dan was het uit, voorlopig toch. Het clublokaal De Ferry Bank in Heist was volgelopen om de controleurs, die inbreuken op het rookverbod moeten vaststellen, te verwelkomen. De controleurs daagden niet op, maar de rokersclub had de wedstrijd al afgelast.

De club organiseert 25 wedstrijden per seizoen. Wie het langst rookt met 3 en een halve gram tabak in de pijp wint de rookwedstrijd. “Ik zou graag die basis vinden waarop we kunnen verder doen. Het café volledig dicht, zelfs slot op de deur. En laat ons gewoon ons pijpje roken op die manier.” Zegt Patrick Warnez, voorzitter van de club.

Strijdlust

Cafébaas André Serreyn kreeg al eens controleurs over de vloer en een rookwedstrijd achter gesloten deuren mag niet, zo blijkt. “Ik word 83 jaar en ik ben al 62 jaar in de rokersclub. Dat ik dat nog op mijn ouderdom moet meemaken dat ze dat afpakken van ons. Daar ben ik volledig tegen. En we gaan er alles aan doen wat we kunnen om dat hier te houden”, zegt hij strijdvaardig.

(S.S./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier