Roger Vangheluwe betaalde slachtoffer jarenlang

Redactie KW

De pedofiele Brugse bisschop Roger Vangheluwe heeft jarenlang zwijggeld betaald aan het gezin van zijn slachtoffer. Dat zouden verschillende bronnen bevestigd hebben aan het weekblad Knack, dat het nieuws vandaag op zijn website publiceert.

Het slachtoffer, een neef van Vangheluwe, werd in zijn jeugd meermaals seksueel misbruikt door de bisschop. De zaak kwam echter pas dit jaar aan het licht, toen Vangheluwe ontslag nam wegens de affaire.

Getuigenis Pieter Aspe

Misdaadauteur Pieter Aspe maakt vandaag in het Franstalige weekblad Le Vif/L’Express eveneens melding van ‘het gerucht dat de bisschop van Brugge lange tijd, tot twee jaar geleden, het gezin betaald zou hebben’. Aspe zegt in het interview ook te begrijpen dat het streng katholieke gezin de zaak zo lang heeft verzwegen. ‘Voor het geld, uit schaamte, vanwege de sociale positie van hun nonkel of voor al die redenen samen.’

Woordvoerder Rossel : “Geen zwijggeld”

Volgens de woordvoerder van het Bisdom Brugge, Peter Rossel ‘heeft mgr. Roger Vangheluwe tot vorig jaar soms aanzienlijke sommen betaald als ‘schadevergoeding’. De vorige bisschop van Brugge had het naar zijn neef toe nooit over zwijggeld.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 13 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier