Roger Van Poucke uit Oudenburg brengt boek uit over zijn bipolaire stoornis

Redactie KW

Ooit was Roger Van Poucke een succesvolle aannemer, tot de dag dat er een onverklaarbaar iets in zijn hersenen gebeurde. In de kortste keren stond zijn bankrekening in het rood en was zijn huwelijk voorbij.

“Op de kermis van 1982 zaten we allen samen bij mijn schoonouders”, zegt Roger Van Poucke. “Ik begin opeens te wenen. Ik zag het niet meer zitten, geen werklust, inwendige angstgevoelens. Mijn vrouw was toen in verwachting van onze derde dochter. Ik was pas begonnen met mijn bedrijf, en dan dit. Mijn toekomst werd op slag onzeker. De ene manische periode, waarin ik alles en iedereen kon verslaan, maar ook een ontembare drang had om huizen te kopen, wisselde af met soms maandenlange depressieve dagen.”

“Toen sliep ik tot ‘s middags, ging in de namiddag mijn werkmannen controleren, en ‘s avonds trok ik naar het café om een verzetje te hebben. Dat is voor wie die de ziekte niet kent onbegrijpelijk. Het meest onbekende in mijn leven is dat ik er niet ziek uit zie.”

Het boek Dubbel leven is in eigen beheer uitgegeven, kost 25 euro, en kan bij de schrijver bekomen worden op het adres Ettelgemsestraat 5, bus 3, Oudenburg, 0478 38 78 98. Ook via het internet bij uitgeverij Shop my Book Puurs.

(Erik Naert)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 10 januari.

Foto ilse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier