Roger Schreel stopt na 53 (!) jaar als medewerker van Krant van West-Vlaanderen

Redactie KW

Medewerkers van een krant die het langer dan een halve eeuw volhouden: erg dik lopen ze niet meer gezaaid. Roger Schreel is nog één van die laatste Mohikanen, maar ook hij houdt het nu voor bekeken. In november wordt hij 80, en tachtigers moeten voltijds van het leven genieten, vindt hij. Overschot van gelijk, Roger!

Een afscheidsinterview wilde de immer veel te bescheiden Roger niet. “Ik heb al eens mijn zeg mogen doen toen ik vijftig jaar medewerker was” , wuift hij onze vraag weg. Dat klopt, en toen vertelde hij over hoe hij in het métier was gerold: in 1959, toen drukker Ildefons Deketelaere kwam langsgefietst en bij ‘meester Schreel’ halt hield met de vraag om sportverslaggeving te verzorgen in de lokale krant de Oude Touroutenaere. Meester Cyriel Buffel uit Aartrijke leerde hem de knepen van het vak en schoenmaker Maurits Vandaele vertelde hem hoe je foto’s moest ontwikkelen. Eén van zijn allereerste interviews was er al meteen eentje met de grote Leon Claeys. Hij vroeg de hoge pief van weleer een uurtje van zijn tijd, maar mocht meteen een hele dag met hem mee op pad…

Wij sprokkelden reacties bij vooraanstaanden en collega’s uit Zedelgem. Je vindt ze deze week in de kranten waar Roger niet minder dan 53 jaar voor heeft geschreven.

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier