Roger en Walter onderhouden ongeveer 1.500 waterputjes in Zwevegem

Redactie KW

Brandweermannen op rust Roger Bossuyt en Walter Vansteenkiste staan in Zwevegem in voor het onderhoud van de waterputjes, waar men bij brand water kan afnemen.

Na hun rijkgevulde carrière konden Walter Vansteenkiste en Roger Bossuyt de brandweer niet zomaar vaarwel zeggen. “We voelden ons nog te jong om er een punt achter te zetten. We wilden ook nog iets betekenen voor het korps en voor de Zwevegemse bevolking. Zo vroegen we of we mochten instaan voor het onderhoud van de waterputjes”, vertelt Walter.

Een job die voor Roger niet echt nieuw was. “In mijn actieve carrière ging ik ook vaak op pad om de putjes te controleren en eventueel kleine herstellingen aan te brengen. Toen ik op rust ging, bleek er niemand zich echt te kunnen vrijmaken voor die ‘job’, zodat het vormen van een duo met Walter voor de hand lag.”

De putjes die het tweetal controleren zijn de plaatsen waar de brandweer bij interventie een hydrant kan plaatsen om zo water te kunnen aftakken. Het is dus belangrijk dat die putjes goed onderhouden worden en gebruiksklaar zijn. Op het grondgebied van Groot-Zwevegem zijn er ongeveer 1.500 putjes die onderhouden moeten worden.

Walter geeft ons tips mee. “Het is belangrijk dat men zo’n putje, meestal te herkennen door een geel deksel, vrijhoud. Er niet over parkeren, gras en onkruid verwijderen en tijdens de winter sneeuwvrij houden, kortom maken dat men er altijd gemakkelijk aan kan.”

(Geert Vanhessche)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier