Roger De Clerck eist schadevergoeding van Belgische Staat

Redactie KW

De stichter van de groep Beaulieu, Roger De Clerck, eist een schadevergoeding van de Belgische overheid omdat hij naar eigen zeggen een negatief imago heeft gekregen door het gerechtelijk onderzoek bij Beaulieu.

Hij trok daarvoor maandag naar de burgerlijke rechtbank in Kortrijk. Naast de aanstelling van een expert om de schade te becijferen, vraagt hij de stopzetting van de strafprocedure die nog loopt.

Het onderzoek naar fraude bij Beaulieu is een lange saga. Het werd in 1990 opgestart en 18 jaar later is nog altijd niet beslist of het dossier naar de rechter ten gronde moet. Het dossier berust nog altijd voor de raadkamer in Brussel waar onlangs een nieuwe voorzitter werd aangesteld.

Vorig jaar veroordeelde het Europese Hof de Belgische Staat al in het kader van deze zaak omdat de redelijke termijn is overschreden. Nu vraagt Roger De Clerck een schadevergoeding voor de geleden imagoschade. Hij wil dat de Kortrijkse burgerlijke rechter een expert aanstelt om daar een bedrag op te kleven. Om de imagoschade niet te laten oplopen, vraagt hij bovendien dat de nog lopende procedure, wordt stopgezet.

Maandag werden voor de rechtbank in Kortrijk vooral conclusietermijnen afgesproken. Een beslissing moet niet voor medio 2009 worden verwacht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier