Roeselarenaar Brecht Huyghe (27) ober bij Dell’Anno in Mijn Restaurant

Redactie KW

Dell’Anno is dit jaar de West-Vlaamse vertegenwoordiger in het vtm-programma Mijn Restaurant!. Dat restaurant wordt uitgebaat door Claudio en Gaëlle, het koppel uit Knokke dat sinds enkele weken in Kortrijk gevestigd is met hun restaurant. Daarin worden zij gesteund door een hele ploeg van mensen. Onder hen Brecht Huyghe (27) uit Roeselare.

Als ober moet hij heel wat in het oog houden. „Ik ben verantwoordelijk voor de tafels, de indeling van de zaal, het opvolgen van het reservatieboek en natuurlijk ook voor de service in de zaal.” Elke dag, behalve op woensdag, zijn er twee services waarbij telkens 50 man bediend moet worden.

„Dan loop ik in de zaal rond samen met Pieter en Gaëlle. We vullen elkaar goed aan, het loopt echt lekker”, gaat hij verder. „Maar ook met de rest van het personeel klikt het goed, het is een toffe bende. In het begin moesten we elkaar natuurlijk nog wat leren kennen, maar nu zijn we toch al redelijk afgestemd op elkaar”, verduidelijkt Brecht.

“Claudio’s reactie bij ontslag was normaal”

Vorige week was er nogal wat opschudding in de media door de manier waarop kok Claudio zaalmedewerker Benjamin De Jaeghere ontslagen heeft, dat gebeurde volgens velen op een nogal brutale manier.

„Iets wat opgeblazen is volgens mij”, vertelt Brecht zijn versie. „In ieder restaurant wordt er bij de service gesnauwd, dat is gewoon nodig. Na de dienst is dat meestal vergeten. Claudio is passioneel en staat 100% achter zijn zaak, zijn reactie is normaal. Ik zou zelf ook zo reageren of misschien nog een stuk erger.” (Thomas Dubois)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 17 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier