Roeselare zet procedure tot sluiting van danscafé Stereo Club in

Nick Vinckier. (Foto SB)
Redactie KW

Na het uitschrijven van verschillende gemeentelijke sancties voor aanhoudende geluidsoverlast zet het schepencollege de procedure in tot eventuele sluiting van het danscafé Stereo Club in de Iepersestraat. “In overleg met het stadsbestuur werken we aan oplossingen”, zegt uitbater Nick Vinckier.

Burgemeester Luc Martens bevestigt het inzetten van de procedure tot sluiting. „Na verschillende overtredingen voorziet de procedure een hoorzitting met de uitbaters. Na dat gesprek beslissen we of er al dan niet een sluiting komt en de duur daarvan. We hebben het eerder voor andere zaken gedaan en maken geen uitzondering. Er bestaan spelregels die we strikt naleven.”

Beste verstandhouding

„We willen in de beste verstandhouding met onze buren leven”, reageert zaakvoerder Nick Vinckier op de aanhoudende problematiek. „We hebben onze Stereo Club op 31 december verleden jaar geopend. We kenden de problematiek van de vorige eigenaars en wilden een volledige andere weg opgaan : een toffe zaak voor 17- tot 27-jarigen. Met een publiek dat op een cleane en verantwoorde manier kan uitgaan en met respect voor de naaste omgeving. Het is bekend dat we intussen de beste dj’s van ons land over de vloer hadden. We hebben de problemen gelokaliseerd. In de vakantieperiode doen we de nodige aanpassingen.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier