Roeselare wil geen GAS-boete voor onrechtmatig gebruik parkeerplaatsen gehandicapten

Redactie KW

Dit bleek uit het antwoord van mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V) op een vraag van Filiep Manhaeve (N-VA) tijdens de gemeenteraadszitting van maandagavond.

Filiep Manhaeve merkte op dat er in Roeselare door de politie jaar na jaar minder overtredingen hierop zijn vastgesteld, vooral sinds de stad in zee gegaan is met de NV Parkeren Roeselare. Maar dit parkeerbedrijf is niet gemachtigd verkeerd geparkeerde wagens te bekeuren. “Het is uiteraard begrijpelijk dat het noteren van dergelijke overtredingen geen prioriteit is voor onze politie, maar waarom voeren we hiervoor geen Gemeentelijke Administratieve Sanctie (GAS) in ? Die kan worden uitgeschreven door een stadsambtenaar, en brengt ook de stadskas iets op, wat mooi meegenomen is in deze benarde financiële tijden.”

Griet Coppé : “Nieuwe generatie parkeerkaarten moeilijker na te maken”

Schepen Coppé vond dit voorstel echter een brug te ver, maar dat wil volgens haar niet zeggen dat iedereen zomaar mag doen wat hij wil. “We zouden wél met het parkeerbedrijf een overeenkomst kunnen maken dat zij de politie opbellen, die dan pv komt opstellen”. Ze stipte nog aan dat het probleem niet moet worden overroepen : “De nieuwe generatie parkeerkaarten is veel moeilijker na te maken”.

(JRE)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier