Roeselare vraagt bouwvergunning aan voor ambitieus jeugdproject op GLS-site

Redactie KW

Op die plaats, achter het station, wil de stad binnenkort een grote en een kleine fuifzaal bouwen.

Het project omvat ook ruimte voor verenigingen, loodsen en een cafetaria. De stad zal volgende week de bouwvergunning aanvragen voor de eerste fase van de werken die anderhalf miljoen euro zullen kosten. Schepen van Intrastructuur Nathalie Muylle : “De eerste fase zijn een drietal repetitielokalen, polyvalente zaal voor 250 personen + Men behoudt het gebouw, het dak, de zijkanten. Enkel de zijwanden eruit halen en creëert zo open marktplein viertal boxen”.

De eerste fase omvat ook een cafetaria. Op de grote fuifzaal is het nog even wachten, omdat koerierbedrijf GLS nog tot 2015 op de site blijft. Blikvanger wordt een groot hellend vlak voor het gebouw dat afloopt in de richting van het station.

Kop van de Vaart

Er beweegt ook iets aan de andere kant van het station. Begin dit jaar kwamen een buurtcomité met het voorstel om de Kop van de Vaart in te kleuren als woon-recreatiezone. Maar de stad geeft de voorkeur aan de economische bedrijvigheid. De gebouwen van het gestopte Hanekop omvormen tot woonlofts is geen optie. Maar er liggen wel plannen op tafel om de site om te vormen tot een modern kantorencomplex.

(L.D./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier