Roeselare voert vanaf 1 januari 2012 mantelzorgpremie in : 180 euro per jaar

Redactie KW

Op 1 januari 2012 voert de stad Roeselare een mantelzorgpremie in. Wie zorg draagt voor een chronisch zieke of zorgbehoevende uit zijn directe omgeving krijgt dan een toelage van 180 euro per jaar. Dat bevestigde schepen Griet Coppé aan het plaatselijk ACW.

Ria Vanzieleghem, voorzitster van het gemeentelijk ACW Roeselare en Sven De Meulenaere, voorzitter van ACW Roeselare-Stad, hielden dinsdag het gevoerde beleid in Roeselare tegen het licht. “Na vijf jaar doordacht beleid en gedegen werk kan de lokale overheid prachtige realisaties naar voren brengen. Zo investeerde de stad fors in sociale economie, werden er grote inspanningen gedaan om betaalbare en kwalitatieve woningen aan te bieden en werd het openbaar vervoersnet uitgebreid.”

Onderwijs en kinderopvang

“We menen dan ook dat we dit bestuur van CD&V en Sp.a onderscheiding mogen geven. Toch zijn er ook een aantal aandachtspunten voor de nabije toekomst. Zo moet er een antwoord gevonden worden op de capaciteitsproblemen binnen het onderwijs en de kinderopvang. We vragen ook de effectieve realisatie van een mantelzorgpremie.”

Wat dat laatste betreft wordt het ACW alvast op haar wenken bediend. De stad voert op 1 januari 2012 de stedelijke mantelzorgpremie in. Mantelzorgers zullen jaarlijks een premie van 180 euro krijgen. Roeselare voorziet hiervoor een bedrag van 250.000 euro op de begroting van volgend jaar. De invoering van de mantelzorgpremie was al langer gepland, maar dat werd uitgesteld wegens de budgettaire krapte.

In 2008 lanceerde Open VLD’er Geert Messiaen al het voorstel van de mantelzorgpremie. “Het succes heeft vele vaders. Ik legde het voorstel verschillende keren aan de gemeenteraad voor, maar dat werd altijd weggewuifd door de bestuursmeerderheid. Nu kan het wel. Ja, de verkiezingen zijn in aantocht.” (VV-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier