Roeselare verliest procedure in juridisch geschil met Media Markt

Redactie KW

Het stadsbestuur startte zes jaar geleden bij de Raad van State een procedure op met als inzet het vernietigen van de socio-economische vergunning, die door het Interministerieel Comité voor de Distributie aan Media Markt werd afgeleverd. Het beroep werd door de Raad van State verworpen. “We zijn verheugd met de uitspraak”, zegt Valère Somers, woordvoerder van Media Markt.

Met het arrest van de Raad van State (dd. 27 januari) komt er een einde aan een juridisch getouwtrek dat bijna zeven jaren duurde. In 2004 weigerde het stadsbestuur voor de vestiging langs de Brugsesteenweg een socio-economische vergunning aan Media Markt af te leveren. De weigering steunde toen op de politiek tegen een uitbreiding van grootdistributie aan de stadsrand ten koste van de detailhandel in het stadscentrum. “We hebben niks tegen Media Markt zelf”, zei economieschepen Carl De Keukelaere toen.

De bekende handelszaak diende bij het Interministerieel Comité voor de Distributie een beroep in en kreeg uiteindelijk gelijk : de vergunning voor een netto handelsoppervlakte van bijna 3.300 vierkante meter had Media Markt op zak. Begin 2005 trok het stadsbestuur naar de Raad van State en vroeg om die beslissing – verlenen van vergunning – te vernietigen. Volgens het recent arrest van de Raad van State was er juridisch niks mis met die verleende vergunning. “We zijn verheugd met de uitspraak”, reageert Valère Somers van Media Markt. “Deze biedt rechtszekerheid aan onze medewerkers en klanten.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier