Roeselare verlaagt gemeentebelastingen

Redactie KW

Naast de afschaffing van de huisvuiltaks in 2011 zette de gemeenteraad dinsdagavond het licht op groen voor een verlaging van de fiscale lasten : de aanvullende personenbelasting daalt van 8,9 naar 8,5 procent, de opcentiemen op de onroerende voorheffing van 1875 naar 1810.

Na aanhoudende kritiek van de oppositie en de middengroepen gaat de stad Roeselare over tot een verlaging van de fiscale lasten in 2011. Naast de afschaffing van de huisvuiltaks gaan ook de aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing naar omlaag. De verlaging komt er na een forse stijging van de gemeentebelastingen eind 2006. Volgens de oppositie gaat het niet meer dan om een “verlaging van de verhoging en moet een en ander worden gezien in de aanloop naar de verkiezingen van 2012”.

“De zonde komt voor de val”, reageerde Peter Logghe (Vlaams Belang). “De aanslagvoeten blijven echter de hoogste van Vlaanderen.” Open VLD gaat nog een stap verder. “De gemaakte kronkels zijn onvoorstelbaar. Er wordt misbruik van het vertrouwen van de kiezer gemaakt. De verlaging komt er uit electorale overwegingen”, aldus Landry Verbeke. Volgens Groen!-raadslid Filiep Bouckenooghe is “het investeringsprogramma veel te groot in verhouding tot de precaire financiële situatie.” “We roepen de bevolking op om zich geen blaasjes wijs te laten maken. Voor we het weten zijn we opnieuw de pineut”, aldus Frederik Declercq (N-VA). (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier