Roeselare vecht vergunning Dino Center aan bij Raad van State

Redactie KW

De stad Roeselare stapt naar de Raad van State, om de sociaal-economische vergunning van het Dino Center, dat is een nieuw winkelcentrum langs de Brugsesteenweg, te schorsen. Roeselare is al langer gekant tegen de komst van het nieuwe winkelcomplex en weigerde eerder zowel de bouwaanvraag als de socio-economische vergunning. Maar in beroep kreeg de projectontwikkelaar toch telkens gelijk.

De gebouwen van het Dino Center, een nieuw winkelcomplex met een oppervlakte van zo’n 12.000 vierkante meter langs de Brugsesteenweg in Roeselare zijn zo goed als klaar. Het is hier dat de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn nog vóór de zomer zijn eerste West-Vlaamse vestiging wil openen. Maar de stad Roeselare is al van meet af aan gekant tegen het winkelcentrum en weigerde zowel de bouwvergunning als de socio-economische vergunning.

Euroshop

Het Dino Center is een project van de NV Vabeld, de vastgoedgroep rond winkelketen Euroshop. De familiale holding voelt zich geviseerd door het Roeselaarse stadsbestuur. De groep ging bij het Interministerieel Comité voor de Distributie en kreeg daar uiteindelijk toch een socio-economische vergunning voor de explotaitie van de 6 grootste winkels waaronder Albert Heijn. 4 kleinere handelszaken zoals Standaard Boekhandel, mogen er niet komen.

Een paar jaar geleden trok de stad Roeselare ook al naar de Raad van State om de socio-economische vergunning van Media Markt te vernietigen. Ook die gebouwen zijn eigendom van de NV Vabeld. Na een procedureslag die bijna 7 jaar duurde trok de stad aan het kortste eind.

Roeselare vecht vergunning Dino Center aan bij Raad van State

Bekijk hier de reportage

(BS/LD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier