Roeselare tot en met 2016 startplaats Dwars door Vlaanderen

Redactie KW

Tot en met 2016 blijft de stad Roeselare de startplaats van de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen. Het stadsbestuur en KSV Waregem Vooruit sloten een nieuwe overeenkomst af. “Zo’n contract zet onze stad op de nationale en internationale wielerkaart”, duidt sportschepen José Debels

Sinds 2007 start de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen in Roeselare. “We bereiken hiermee vier doelstellingen”, zegt sportschepen José Debels. “Het gaat om de versterking van het WieMu (Nationaal Wielermuseum), het opboenen van ons imago als wielerstad, het stimuleren en uitwerken van grootschalige wielerprojecten die onze positie als wielerstad versterken en potentiële toeschouwers naar de stad lokken die ondertussen ook al het goede van Roeselare kunnen ontdekken.”

Het is dan ook geen verrassing dat het stadsbestuur en KSV Waregem Vooruit de handen in elkaar blijven slaan en tot een nieuwe overeenkomst kwamen. Het contract voor de start wordt verlengd met vijf jaar, met ingang op 1 januari 2012. Tot en met 2016 gaat Dwars door Vlaanderen dan ook van start op de Grote Markt van Roeselare. “Het versterkt het imago van Roeselare als wielerstad en creëert kansen voor het WieMu om zich te profileren als een modern, dynamisch museum met niet alleen oog voor het verleden.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier