Roeselare, Tielt en Meulebeke vertegenwoordigd in de Red Bull Zeepkistenrace

© dede
Redactie KW

Zaterdag 5 mei vormt de Kunstberg in Brussel het decor voor de Red Bull Zeepkistenrace. Liefst 80 teams wagen hun kans en ook vier vriendenteams uit onze regio timmerden de voorbije weken aan hun eigen bolide. Een korte voorstelling.

The Dos Team

Een jong grafisch bureau dat voor grootse veranderingen staat, dat is ‘The Dos Team’ uit Roeselare. “Zoals The A Team, maar dan gestoeld op ons bedrijf,” vertelt teamlid Johan Deketelaere. De zeepkist van The Dos Team krijgt dan ook het uitzicht mee van het busje van B.A, zwart met de bekende rode streep.

Chiro Meulebeke

Het team ‘Chiro Meulebeke’ heeft de reputatie geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Oud-leiders Serge Jacobs, Robin Dobbels, Alexander Biebuyck en Bert Coudenys willen de kunstberg veroveren. “Wij mikken op een knalprestatie,” vertelt Robin Dobbels.

De Juulkes

Het team ‘De Juulkes’ uit Tielt bestaat uit Bruno Vercruysse, Edwin Vansantvoet en de gebroeders Angelino en Gregory Vandenheede. “Het is een familieteam, aangevuld met een heleboel vrienden,” verklaart Gregory. Zij zullen met hun ‘gepimpt’ VW-busje uit 1952 het opnemen tegen andere teams.

T-Birds

De verwachtingen van de ‘T-Birds’ uit Tielt zijn hoog gespannen, maar ze vinden deelnemen al een leuke ervaring. “We haalden onze inspiratie voor onze zeepkist bij de autorace in de film Grease,” aldus teamlid Soundous Chabchoub, “wij gaan John Travolta achterna.”

(JT)

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen (de Weekbode edities Roeselare en Tielt) van vrijdag 4 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier