Roeselare stelt masterplan straatverlichting voor

Redactie KW

Roeselare laat de komende twee jaar zo’n 600 straatlampen vervangen. Ze bevatten kwik, en verbruiken bovendien teveel. In de wijk Biezenhof worden deze week ook de armaturen vervangen. De stad gaat het licht ‘s nachts dimmen, maar een onveiligheidsgevoel zal dat niet geven, klinkt het. Wevelgem, dat eerder al zo’n proefproject had lopen bevestigt: de gemeente bespaart en er is niet meer criminaliteit.

De bewoners van de wijk Biezenhof in Roeselare krijgen deze week nieuwe straatverlichting. Zo’n 170 palen worden vervangen, en de stad koos ook voor een nieuw type lamp, veel milieuvriendelijker. De vervanging van de straatverlichting kost 220.000 euro en past in het masterplan verlichting van de stad. De komende twintig jaar wil Roeselare een derde besparen op straatverlichting.

Wevelgem kan ervan meespreken. In een proefproject werd het aantal lichten in enkele straten gehalveerd. ” We zien dat het niet nodig is om alle lampen aan te steken. We hebben dus gekozen om bepaalde lichten uit te laten. Dat was niet theoretisch één aan, één uit. We hielden rekening met kruispunten, met andere punten, verkeersveiligheid, om daar toch voldoende verlichting te zetten”, zegt Milieuschepen Stijn Tant van Wevelgem.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Roeselare stelt masterplan straatverlichting voor

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier