Roeselare : “Shanks biedt onvoldoende garanties tegen geurhinder”

Redactie KW

De termijn voor het officieel verlenen van advies met betrekking tot de vernieuwing van de milieuvergunning van Shanks Vlaanderen in de Regenbeek is verstreken, maar in een brief aan de deputatie maakt de stad Roeselare een aantal opmerkingen. “De voorgestelde maatregelen bieden onvoldoende garanties.”

Uit de resultaten van een uitgevoerde geurstudie blijkt dat de bedrijven Shanks Vlaanderen en de nv Karel Sterckx voor de meeste geurhinder in Rumbeke zouden zorgen. Het stadsbestuur heeft grote vraagtekens bij de door Shanks nieuw gevraagde milieuvergunning. “Zelfs met de voorziene investeringen zouden nog overschrijdingen kunnen gebeuren van het aanvaardbaarheidscriterium”, zegt milieuschepen Nathalie Muylle.

Tegen de twee bedrijven werden al bestuurlijke maatregelen genomen. Het komt nu aan de deputatie toe om eventueel te beslissen over een (proef)vergunning. “Als die zou worden afgeleverd, dringen we verder aan dat die termijn kort wordt gehouden en dat de saneringsmaatregelen worden doorgevoerd. Bij incidenten moet het bedrijf onmiddellijk verschillende diensten verwittigen.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier